Σύντομο Ιστορικό

Ο Χαλκηδονικός ιδρύθηκε σαν ποδοσφαιρικός σύλλογος το 1924 από πρόσφυγες που μόλις είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής από τη Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής.

Στα πρώτα χρόνια οι κύριοι αντίπαλοι του ήταν η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας στην λεγόμενη τότε μεγάλη κατηγορία της Αθήνας. Ο πρωταθλητής έπαιζε με τον πρωταθλητή του Πειραιά.

Στα χρόνια της δικτατορίας ενώθηκε με την Πρόοδο Πατησίων (σωματείο του 1930) και μετονομάστηκε σε Πρόοδο Νέας Χαλκηδόνας, όνομα με το οποίο αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ μέχρι το 2001 όταν μετονομάστηκε πάλι σε Α.Ο.Π. Χαλκηδονικός. Ευτύχισε δε εκείνη την περίοδο να γευθεί την χαρά της ανόδου για δύο συνεχόμενες χρονιές και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' κατηγορία της Αθήνας, με πρόεδρο τον Γιάννη Δάρα και προπονητή τον Θανάση Αυγέρη. Στην κατηγορία αυτή αγωνίστηκε δύο χρονιές, έχοντας προπονητή τον Κώστα Ποζαπαλίδη.

Τα τελευταία 50 χρόνια τον σύλλογο υπηρέτησαν ως πρόεδροι οι: Τάκης Γκίκας, Κώστας Παυλάκης, Δημήτρης Κατσαρέλης, Όμηρος Κοντογούρης, Γιώργος Παυλάκης, Γιάννης Δάρας, Παναγιώτης Στούκας, Γιώργος Καραβίας, Στέλιος Λουκιδέλης, Γιάννης Γεωργακόπουλος, Γίωργος Παπακωνσταντίνου και πλέον ξανά ο Γιάννης Δάρας. Τα χρώματα του είναι το μπλε, άσπρο, κόκκινο και έμβλημα του ο πυρσός.

Α.Ο.Π. Χαλκηδονικός - Επίσημη σελίδα
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2021
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε